Enginar Salatası
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle sofralarınıza renk katacak enginar salatası tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayıklanmış enginarları soğan, yarım limonun suyu, tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın. Diğer tarafta 2 su bardağı pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika ıslatın. Suyunu süzdükten sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 su bardağı su ve kesme şeker ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- 2
10 dakika demlendikten sonra bir kaseye alın. İçine iri doğranmış enginar, mantar, ince kıyılmış dereotu, taze soğan, fesleğen, küp doğranmış kırmızı ve sarı biber, bezelye katın. Kalan zeytinyağı ve limon suyunu ilave ederek bütün malzemeyi karıştırın. Üzerini kiraz domatesle süsleyerek soğuk servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL