Panzanella Tarifi
Değişik tat arayanlara Panzanella nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ekmek dilimlerinin üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızartın.
-
2
Biberleri alüminyum folyoya sararak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Daha sonra kabuklarını soyup iri parçalar halinde dilimleyin.
-
3
Domatesleri 4'e bölüp çekirdeklerini kaşık yardımıyla çıkartın ve süzgece koyup suyunun başka bir kaba akmasını sağlayın. Yeterince süzülünce posa kısmını atın. Domates suyuna kalan zeytinyağını, dövülmüş sarmısağı ve sirkeyi ekleyin.
-
4
Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kızarmış ekmek, domates, biber, kapari, ançüez ve zeytini bir salata kasesine alıp, harmanlayın.
-
5
Domates sosunu salatanın üzerine gezdirin ve yarım saat beklettikten sonra kekik veya frenk maydanozu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri