Patates Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın. Başka bir kabın içine havuçları rendeleyin. Maydanoz, nane, dereotu, tuz, kırmızıbiber, karabiber, yağ ve bir limon suyunu patateslere ekleyip karıştırın. Diğer limonun suyunu rendelediğiniz havucun içine katıp karıştırın. İki kademeli bir kalıbın içine önce rendelenmiş havucun yarısını üzerine de patates karışımının yarısını koyun. İkinci kata kalan havucu, üzerine patates karışımını koyup elinizle bastırın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirin. Biber ve salatalık turşusu ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...