Yumurtalı Havuç Salatası

Hem sağlıklı hem de leziz bir tarif! Sofralarınızı süsleyecek nefis yumurtalı havuç salatası tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Havuç ve patatesleri temizleyin. Havuçları verev, patatesleri küp doğrayın. Patatesleri bir tencereye alıp üzerine 4 su bardağı su ve tuz ekleyip ocağa oturtun.

  • 2

    10 dakika sonra havucu tencereye ilave edin. 5 dakika daha haşlayıp, bezelyeyi katın. Sebzeler yumuşayana dek pişirin ve suyunu süzüp bir kaba aktarın. Sebze suyunu daha sonra kullanmak üzere kenara alın.

  • 3

    Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun ve dilimleyin. Tereyağını eritip, üzerine rendelenmiş zencefil, un ve köri ekleyin. Bir-iki dakika kavurup, ayırdığınız sebze suyunu ilave edin. Sirke ve kremayı katın. Karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.

  • 4

    Limon suyu, şeker ve tuz ekleyip, ocaktan alın. Haşlanmış sebzeleri servis kabına koyun. Üzerine yumurtaları yerleştirin. Körili sosu gezdirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...