Yumurtalı Havuç Salatası
Hem sağlıklı hem de leziz bir tarif! Sofralarınızı süsleyecek nefis yumurtalı havuç salatası tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Havuç ve patatesleri temizleyin. Havuçları verev, patatesleri küp doğrayın. Patatesleri bir tencereye alıp üzerine 4 su bardağı su ve tuz ekleyip ocağa oturtun.
-
2
10 dakika sonra havucu tencereye ilave edin. 5 dakika daha haşlayıp, bezelyeyi katın. Sebzeler yumuşayana dek pişirin ve suyunu süzüp bir kaba aktarın. Sebze suyunu daha sonra kullanmak üzere kenara alın.
-
3
Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun ve dilimleyin. Tereyağını eritip, üzerine rendelenmiş zencefil, un ve köri ekleyin. Bir-iki dakika kavurup, ayırdığınız sebze suyunu ilave edin. Sirke ve kremayı katın. Karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.
-
4
Limon suyu, şeker ve tuz ekleyip, ocaktan alın. Haşlanmış sebzeleri servis kabına koyun. Üzerine yumurtaları yerleştirin. Körili sosu gezdirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri