Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması

Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi: İncecik kabak çiçeklerinin, zengin peynir dolgusu ile buluştuğu bu nefis atıştırmalık, sofralarınıza hafif ve çıtır bir lezzet getiriyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kabak çiçeklerini yıkayıp içindeki sapı bir cımbız yardımı ile çıkarın.

  • 2

    İç harç için tüm yeşillikleri ince kıyın. Kalan tüm malzemeleri peynirle buluşturup güzelce harmanlayın ve bulamaç haline getirin. İç harç ile kabak çiçeklerini doldurun. Ağzına kadar doldurmayıp iki parmak boşluk bırakın ki pişirirken taşmasın.

  • 3

    Kızartma yağını bir tavaya alıp iyice kızdırın.

  • 4

    Dış harç için 1 çay bardağı una tuz ekleyin. 1 şişe maden suyunu yavaş yavaş ilave edin. Bir taraftan çırpın ki topaklanma yapmasın. Kabak çiçeklerini bu harca bulayıp kızgın yağda önlü arkalı yaklaşık 3'er dakika kızartın. Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.