Baklava Yufkasında Cevizli Kadayıf Sarma

Baklava Yufkasında Cevizli Kadayıf Sarma

Misafirlere tatlı ne yapsam diye düşünenler bu lezzetli kadayıf sarma tarifi tam size göre...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için su ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın. Birkaç dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

  • 2

    Baklava yufkalarını 4'erli olacak şekilde üst üste koyup iki grup yapın. Bu grupların üzerine önce kadayıfları, sonra cevizleri paylaştırıp sıkıca rulo yapın.

  • 3

    1.5 parmak genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz yüzeyi yukarı bakacak şekilde 20x25 cm boyutlarında bir fırın kabına aralarında boşluk bırakmadan dizin.

  • 4

    En üste eritilmiş yağ dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbeti dökün. 2 saat dinlendirdikten sonra üzerine toz antep fıstığı serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...