Boşnak Tatlısı
Genellikle bayramlarda yapılan bu tatlı, çıtır yapısıyla baklavayı andırmaktadır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için tereyağını eritin ve soğutup, derin bir kaba alın. İçine yumurta sarısı, tuz koyun. Kabartma tozu ve elenmiş unu ilave edip, karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamuru avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. İç malzeme için ceviz, tarçın ve hindistan cevizini bir kapta karıştırın.
-
2
Hamurun ortasına bu harçtan koyup, oval şekil vererek, kapatın. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın ve hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Ateşten almadan önce limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp, ılınmaya bırakın. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin ve şerbeti çektikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri