Çikolatalı Un Helvası
Çikolatalı Un Helvası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabak tatlılarını bir çatalla ezip, 1 kahve fincanı kremayı iyice yedirerek karıştırın. 1 kaşık dövülmüş fındık ilave edin. Bir kenarda bekletin. Sütlü çikolatayı, 1 fincan krema ile karıştırın ve benmari usulü eritin. İçerisine 4 kaşık dövülmüş fındık ilave edin ve iyice karıştırın. Bir başka kapta, süt, şeker ve bitter çikolatayı, 1 bardak su ile karıştırarak, kısık ateşe koyun. Kaynamasına izin vermeden, çikolata eriyince, ateşten alıp ılınmaya bırakın.
-
2
Yapışmaz yüzeyli bir tavada unu, kısık ateşte devamlı karıştırarak, rengi sararıncaya kadar kavurun. İçerisine, tereyağını, kakaoyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Macun kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Kıvam tutunca, ılınmaya bıraktığınız erimiş çikolatayı üzerine, azar azar dökerek ilave edin. Sürekli karıştırarak, boza kıvamına gelinceye kadar pişirin.
-
3
Hazırladığınız çikolatalı un helvasını, sıcakken kaselerin üçte birini dolduracak şekilde bölüştürün. Üzerlerine önce, kabak tatlılı karışımı dökün. En üste, eritilmiş sütlü çikolata karışımını dökün ve 1 kaşık dövülmüş fındıkla süsleyin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL