Yıkayıp saplarını ayıkladığınız çilekleri blenderden geçirip püre haline getirin. Tencereye alıp, toz şeker ilave edin ve karıştırın. Bu aşamada tencerenin iç kenarlarına bir fırça yardımıyla su sürerseniz tencerenin lekelenmesini önlersiniz. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. İyice suyunu çekip marmelat kıvamına geldiğinde yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine çok ince bir tabaka halinde yayın. Üzerini spatula veya pasta sıvama bıçağı ile iyice düzeltin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında, pestil kuruyana dek yaklaşık 1 saat pişirin.
Fırından alıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca uzun şeritler halinde dilimleyerek servis yapın.
Not: Pestili pişirirken fanlı veya ızgaralı fırınlarda süre değişiklik gösterebilir. O nedenle pestilin kuruyup kurumadığını anlamak için elinizle bastırarak kontrol edebilirsiniz.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.