Cümbüş Tatlısı

Cümbüş Tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.
  • 2
    Derin bir kaba 1 su bardağı kuru kayısıyı, kiraz şekerlemesini, yeşil incir reçelini, kuru üzümleri, rendelenmiş portakal kabuğunu ve 2 su bardağı toz şekeri koyup tüm malzemeyi harmanlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurtaları, un ve bir tutam kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. Boza kıvamına getirin. Bulamacı, yağlanmış fırın kabına bir parmak kalınlığında dökün.
  • 3
    180 derece fırında yarım saat pişirin. Kabardıktan sonra fırından çıkarıp, üzerine şerbeti gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...