Demirhindi, toz şeker ve suyu, toz şeker eriyene dek kaynatın. Ocaktan alıp, blenderden geçirin. Ayrı bir yerde unu tereyağında kavurun. Üzerine soğuk demirhindi şerbeti ilave edin. Ocağın altını kısıp, pişmeye bırakın. Kıyılmış hurma, tarçın, karanfil ve cevizi harmanlayıp macun kıvamı alana dek blenderden geçirin. Un helvasının yarısını dilediğiniz şekildeki bir kalıba bastırarak yerleştirin. Ortasına macun koyun. Üzerine kalan helvayı bastırarak yayın. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Kalıbı servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.