Dilber Dudağı

Dilber Dudağı nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ile şekeri kaynatın. 10 dakika sonra, limon suyu ve vanilyayı ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  • 2
    1 su bardağı su, margarin, tuz ve şekeri beraber bir tencerede kaynatın. Unu ilave edip, pürüzsüz oluncaya dek karıştırın. Hazırladığınız hamuru kısık ateşte 10 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Hamur ılınınca, yumurtaları tek tek kırıp hamura yedirin.
  • 3

    Elinizi ayçiçek yağı ile yağlayarak, hamurdan misket büyüklüğünde bezeler koparın. Avucunuzda yuvarlak olarak açın. Açtığınız hamurları da ikiye katlayarak dudak şekli verin. Kızartma tavasına 3 su bardağı yağı koyarak, kısık ateşte ısıtın. Çok kızmasına fırsat vermeden, dilber dudaklarının yarısını yağa atın. Kısık ateşte, ara sıra çevirerek, yaklaşık 15 dakika kızartın.

  • 4

    Kızaran hamurları soğuk şerbete koyun. Tavanın altını kapatın. 5 dakika sonra, ılık yağlı tavaya, kalan hamurları koyup,3 dakika alt üst edin. Tavanın altını tekrar yakıp, kalan hamurları çevirerek kızartın. Kızaran hamurları soğuk şerbete atarak 10 dakika bekletin. Şerbeti çeken tatlıları, dilerseniz taze kaymak veya dondurma ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...