Meyveli ve Kremalı Revani

Sofralarınızı şenlendirecek, sevdiklerinize keyifle ikram edebileceğiniz lezzetli bir tatlı önerimiz var. Klasik tarifinin dışında sunumuyla sizi mutlu edecek kremalı revani tarifi…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için su ve tozşekeri kaynatın. Ocaktan almadan limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Revani için yumurta ve tozşekeri çırpın.

  • 2

    Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin. Kalan malzemeyi katıp homojen bir kıvam alana dek çırpın. Yağlanmış orta boy cam bir fırın kabına veya tepsiye dökün.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen revaniyi fırından alıp henüz sıcakken, iyice soğumuş şerbeti üzerine dökerek dinlenmeye bırakın.

  • 4

    Kreması için krema dışındaki tüm malzemeyi bir tencereye alıp iyice çırpın. Ardından ocağa alıp orta ateşte karıştırarak pişirin.

  • 5

    Kaynayınca altını kapatıp üzerini streç filmle kaplayarak soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra kremayı da ekleyip çırpın. Dinlenen revaninin üzerine kremayı dökün. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...