Ekmek Tatlısı

Pratik nefis Ekmek Tatlısı...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabuklarını soyup ufaladığınız bayat ekmeği soğuk süt ile ıslatın. Çatalla ezerek fazla sütü süzün. Yumurtaları üzerine kırın. Hindistan cevizini de ekleyerek koyu boza kıvamını alana dek karıştırın. Kızdırdığınız ayçiçek yağına, kaşık kaşık dökün. Daha sonra hafifçe üzerlerine bastırarak her iki taraflarını pişirin.
  • 2
    Şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu kaynatın. Toz şeker eridiğinde 1-2 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Şerbet soğuduğunda pişirdiğiniz hamurları içine atarak servis yapana dek şerbette bırakın. Servis tabağına aldığınızda üzerine ceviz serperek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.