Ev Yapımı Vişneli Baklava

Ev Yapımı Vişneli Baklava

İftarda tatlısız olmaz diyenlere...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İç malzemesi için süt ve irmiği tencereye alıp, kaynayana dek karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 2

    Soğuduktan sonra sıkma torbasına koyup kenara alın. Hamur için un, yumurta, su ve tuzu yoğurup hamur elde edin. Hamurdan bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. Yufkaları açarken ara sıra nişasta serpin. Üzerlerine nemli bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin. Üst üste yerleştirin ve 8 cm'lik karelere bölün. Ortalarına sıkma torbasına aldığınız sütlü irmiği sıkarak pay edin. Her birinin üzerine 3'er adet vişne yerleştirin. Ortası aralık kalacak şekilde iki ucunu büzerek birleştirin.

  • 3

    Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine eritilmiş sadeyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika renk alıncaya kadar pişirin.

  • 4

    Baklava pişerken diğer yandan da şerbeti hazırlayın. Bunun için toz şeker ve suyu kaynatın (106 derece olacak).

  • 5

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...