Fıstıklı Kalburabastı

Enfes Fıstıklı Kalburabastı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • 2
    Ayrı bir yerde yumurta, ayçiçek yağı, yoğurt, sirke ve karbonatı karıştırın. Yemek kaşığı ile un ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp, hafifçe yassılaştırın ve ortasına Antep fıstığı serpiştirin. Kapatıp,elinizde yuvarlayın. Rende veya süzgecin arka tarafında yeniden yuvarlayıp,kızgın ayçiçek yağında kızartın.
  • 3
    Şerbetin içine atıp, 5 dakika dinlendirin. Tatlıyı şerbetin içinden alıp servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.