Gelin Tatlısı
Gelin tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Toz şekeri suyla kısık ateşte kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp limon suyu ekleyin ve karıştırın. Ilınmaya bırakın.
-
2
Hamur için yumurta, ayçiçek yağı, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu bir kaba alın.
-
3
Karıştırarak, aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan 15 adet beze kopartın. Pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üç tanesini üst üste koyup, aralarına nişasta serperek birlikte açın. Diğer bezeleri de bu şekilde hazırlayın. Aralarına badem serpin. İnce rulo şeklinde sarın. Ruloyu iki ucundan tutup bükün. 5 cm boyutunda verev kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
-
4
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp ılık şerbeti gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL