Gül Baklava

Bayılacağınız baklava tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Un hariç, hamur malzemelerini derin bir kasede karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

  • 2

    Hamurdan küçük bezeler koparın. Bezeleri tepsi büyüklüğünde çok ince açın. Her yufkayı 4'e bölün. Kesilen yufkaları tüm kenarlarından kırıştırın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Hafif gül şeklinde kıvırıp, ters çevirin. Kızdırılmış tereyağını üzerine sürün.

  • 3
    Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğuyan baklavaların üzerine sıcak şerbeti gezdirin. 2 saat dinlendirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.