Gül Tatlısı Tarifi

Gül böreğini bilmeyen yoktur da peki gül tatlısı tarifini biliyor musunuz? Gül tatlısı nasıl yapılır sizin için cevaplandırdık.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İrmik, siyez unu, zeytinyağı, dut unu, vanilya özütü, kabartma tozu ve tereyağını yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Streç filmle kaplayıp 1 saat buzdolabının alt rafında dinlendirin.
  • 2
    Sürenin sonunda hamuru iki parçaya bölüp, bir parçasına dut yaprağı tozu ekleyip yeniden yoğurun ve yeşil renkli bir hamur elde edin. Her iki hamuru da 5-6 mm kalınlığında açıp, çay bardağı ile yuvarlaklar çıkarın.
  • 3
    Düz bir zemine 1 adet yeşil, 1 adet beyaz ve yeniden 1 adet yeşil hamurun uçları 1/3 oranında üst üste gelecek şekilde yan yana dizin.
  • 4
    Daha sonra bir hamurdan başlayarak yuvarlayıp irice bir rulo haline getirin. Ortadan ikiye kesip, elinizde düzelterek iki parça gül şekli elde edin.
  • 5
    Aralıklarla fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.
  • 6
    Şerbet için tüm şerbet malzemesini tencereye alıp 6-7 dakika kaynatın.
  • 7
    Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.