İrmikli Şöbiyet

İrmikli Şöbiyet

İncecik yufkalar arasındaki irmik ve ceviz dolgusu, şerbetle buluşarak muhteşem bir lezzet şöleni yaratıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle iç malzeme için krema, irmik ve toz şekeri bir tencereye alın. Koyu bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Hindistan cevizi ekleyip, karıştırın.Yufkaları 6'şarlı iki gruba ayırın. Altı adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun ve 10x10 cm'lik kareler şeklinde kesin.
  • 2
    Karelerin ortasına iç harçtan 1'er yemek kaşığı koyun ve üçgen şeklinde kapatıp, üzerine tekrar tereyağı sürün. Diğer 6'lı yufka grubuna da aynı işlemi uygulayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • 3

    Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyu ilave edin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuduktan sonra, portakal şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...