Kadayıf Dolması
Kadayıf Dolması nasıl yapılır? Kadayıf Dolması tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katın. Bir-iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
-
2
Elle didiklenmiş kadayıftan parçalar alın ve avucunuzun içinde 15 cm x 15 cm'lik, her tarafı aynı kalınlıkta olacak biçimde kareler hazırlayın. Ortasına ceviz koyup, dolma şeklinde sarın. Kadayıf ve ceviz bitene kadar işleme devam edin. Yumurtayı derin bir kasede çırpın ve kadayıf dolmaları yumurtaya bulayın. Ayçiçek yağında kızartın ve soğuk şerbetin içine atın. 10 dakika beklettikten sonra çıkarıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL