Bayat ekmeğin kabuklarını çıkartıp ufalayın. İçine toz şeker ve fındığı karıştırın.30-35 cm çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. Birinci yufkayı tepsiye sererek kenarlardan üç parmak yukarı kıvırma payı bırakın. Fazlasını muntazam şekilde kesin. Birinci yufkanın üzerine ekmekli fındıklı karışımın 1/3'ünü yayın. İkinci yufkayı tepsi büyüklüğünde keserek üzerini hafifçe yağlayın. Üçüncü yufkayı da gergin olarak tepsiye serin. Kalan 1/3'ünü üzerine serpin. En alttaki yufkanın kenarlarını yukarı doğru kıvırın. Kıvırdığınız kenarlara çok az yağ gezdirerek bastırın ki cevizli iç dışarıya akmasın. Dördüncü ve beşinci yufkayı tam olarak tepsi büyüklüğünde kesin. Gergin olarak tepsiye yayın. Ucunu yağladınız bıçakla, yufkaların şeklini bozmadan ve en alt yufkaya inmeden dilimleyin. Erittiğiniz tereyağını kestiğiniz dilimlerin aralarına ve tüm tepsinin üzerine gezdirin.
Şerbeti için, toz şeker ve suyu kaynatın. Toz şeker eridiğinde limon suyunu ilave ederek bir dakika daha kaynatın. Sonrasında ocaktan alarak soğumaya bırakın. Soğuyan şerbetin yarısını ılık haldeki tatlının üzerine gezdirin. Daha sonra şerbetin kalanını yavaş yavaş tatlının tümüne yedirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.