Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp, yumurtaları havuzun içine kırın. Tuz ve suyu ekleyin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp 20 dakika dinlendirin. 12 eşit parçaya bölün. Üzerlerine nişasta serpin. Her hamur parçasını elinizle yassı hale getirin. Oklava ile olabildiğince ince açın. Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin. Tepsiyi yağlayın. Yufkaları tepsiye tek tek dizerken aralarına eritilmiş tereyağı sürün.
Yufkaların yarısını bu şekilde dizdikten sonra dövülmüş antep fıstığını üzerlerine serpin. Diğer yufkaların da aralarına eritilmiş tereyağı sürdükten sonra antep fıstığının üzerine dizin. Bir bıçağın uç kısmıyla tepsinin kenarında kalan hamuru içeriye doğru sıkıştırın. Bıçakla kareler halinde kesin. Kalan eritilmiş tereyağını tepsiye dökün. Fazla tereyağı tepsiyi eğerek boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu, şurup kıvamına gelene dek kaynatın. Soğumaya bırakın. Soğuk şerbeti fırından aldığınız baklavanın üzerine dökün. Baklava şerbeti çektikten sonra servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.