Kurutulmuş Meyveli Çıkın Tatlısı

Pratik lezzetler...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yoğurt, yumurta, ayçiçek yağı, toz şeker, sirke ve kabartma tozunu çırpma teli ile iyice karıştırın. Azar azar un ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru bezelere ayırıp, çay tabağı büyüklüğünde açın. Harç için ceviz, üzüm, kayısı, portakal kabuğu, toz şeker ve tarçını karıştırın. Harcı hamurların ortalarına pay edin. Hamurların kenarlarına 1 cm uzunluğunda, 5 adet çizik atıp, yukarıya doğru toplayın. Açılmaması için elinizle sıkın. Üstten sarkan parçalara çırpılmış yumurta sarısı sürün.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Yemek kaşığı yardımıyla ılık şerbeti sıcak hamurların üzerlerine dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...