Limonlu İrmik Tatlısı
Ferahlatıcı limon aromasıyla zenginleştirilmiş irmik tatlısı, hafif ve lezzetli bir tatlı alternatifi sunuyor!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı ve pudra şekerini derin bir kapta iyice yoğurun. İrmik, ceviz, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve yumurta ekleyip yoğurmaya devam edin. Un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
-
2
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Haşhaşa bulayıp fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Şerbet için limon suyu, su ve toz şekeri kaynatın. Sıcak şerbeti soğuk kurabiyelerin üzerine dökün. 5-10 dakika dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL