Lor Sarması

Nefis Lor Sarması!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurta, toz şeker, limon suyu ve unu derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
  • 2
    Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve merdane ile ince olacak şekilde açın. Açtığınız yufkaları ortadan ikiye kesin. İki adet yarım yufkayı, kesilmiş düz kısımları dışta kalacak ve yuvarlak kısımların uçları üst üste gelecek şekilde, arasına eritilmiş tereyağı sürerek yerleştirin. Diğer 2 adet yarım yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp, iki adet dikdörtgen hamur elde edin.
  • 3
    Eritilmiş tereyağı ile lorun yarısını hamurun üzerine sürüp, rulo yapın. 4 parmak genişliğinde kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • 4
    Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatıp, limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakın. Pişen sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...