Lor Sarması

Nefis Lor Sarması!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurta, toz şeker, limon suyu ve unu derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
  • 2
    Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve merdane ile ince olacak şekilde açın. Açtığınız yufkaları ortadan ikiye kesin. İki adet yarım yufkayı, kesilmiş düz kısımları dışta kalacak ve yuvarlak kısımların uçları üst üste gelecek şekilde, arasına eritilmiş tereyağı sürerek yerleştirin. Diğer 2 adet yarım yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp, iki adet dikdörtgen hamur elde edin.
  • 3
    Eritilmiş tereyağı ile lorun yarısını hamurun üzerine sürüp, rulo yapın. 4 parmak genişliğinde kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • 4
    Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatıp, limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakın. Pişen sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.