Muhallebili Baklava
İncecik yufkaların arasında enfes muhallebisiyle birleşen bu tatlı, hem hafif hem de lezzet dolu.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye koyun ve karıştırın. Şerbet kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocağın altını kapatın ve soğuması için tencereyi bir kenara alın.
- 2
Muhallebi için, sütü bir tencereye alın. İçine unu azar azar ilave ederek karıştırın. Nişastayı ve şekeri ilave ederek unun kokusu gidene kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ekleyin. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Çabuk soğuması için bir mikserle çırpın.- 3
Ilındığı zaman yumurtaları teker teker kırarak muhallebiye yedirin. Hamur için, derin bir kabın içine un ve bir tutam tuzu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtayı kırın. Yoğurt ve ayçiçek yağı ilave edin. En son süt ve sirkeyi katarak iyice yoğurup, özlü bir hamur elde edin.- 4
Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek bir saat dinlendirin. 20 adet beze koparın. Her bir bezeyi, nişasta ve un yardımıyla tepsi büyüklüğünde, incecik olacak şekilde açın. Yufkaların arasına sürmek için tereyağını eritip ayçiçek yağ ile karıştırın. Yufkaların 10 tanesini, aralarına ikişer yemek kaşığı ayçiçek yağ sürerek üst üste tepsiye koyun. Üzerine muhallebiyi dökün ve yayın.- 5
Diğer 10 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkalar bitince kalan yağı üzerine gezdirin. İstediğiniz şekilde keserek önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra, sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekmesi için, bir süre bekletin ve servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL