Şam Tatlısı

Şam Tatlısı

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle şam tatlısı tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbet için, 4 su bardağı su, limon suyu ve toz şekeri bir tencereye aktarın. Şerbeti 10 dakika kaynatın. Sonrasında ateşten alıp iyice soğutun. Toz şekeri ve yumurtaları bir kaba aktarıp mikserle 2 dakika çırpın. Üzerine yoğurt ve ayçiçek yağı da ekleyip 1 dakika daha çırpın.
  • 2
    Ardından un, irmik, kabartma tozu ve hindistan cevizini ekleyip tekrar çırpın. Fırın kabını margarinle yağlayıp üzerine un serpin. Hamuru fırın kabına boşaltıp, 190 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...