Sultan Tatlısı

Geleneksel tariflerle özenle hazırlanır ve ve ceviz veya fındık gibi taptaze iç malzemelerle zenginleştirilir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, suyu ve şekeri bir kaba koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için, yumurta ve tereyağını ezerek karıştırın. Üzerine revani karışımını ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- 2
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Süte batırıp çıkartın ve haşhaşa bulayın. Ceviz tanelerini de süte batırıp çıkartın ve haşhaşlı topların üzerine bastırarak batırın. Fırın tepsisine dizip 185 C ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin ve üzerine şerbeti gezdirin. Tatlı şerbetini iyice çekince servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL