Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için toz şekeri su ile kaynatıp kenara alın. Yumurta, ayçiçek yağı, yoğurt, toz şeker ve kabartma tozunu bir kabın içinde karıştırın. Unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru iki parçaya ayırın.
Hamurları düz bir zeminde merdaneyle açın. Her iki hamurun üzerine ayçiçek yağı, ceviz ve tarçın paylaştırın. Hamurları rulo halinde sararak 1 cm genişliğinde dilimleyin. Dilimleri avucunuzun içinde üzerine hafifçe bastırarak düzleştirin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Soğuyan şerbeti, fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine dökün.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.