Turunçlu Ev Baklavası
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle kolayca yapabileceğiniz ve sofralarınıza lezzet katacak Turunçlu Ev Baklavası tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unun ortasını havuz şeklinde açarak, yumurta, tuz ve limon suyunu ekleyip soğuk su ile yoğurun. Mantı hamuru kıvamına geldiğinde yoğurma işlemini bırakın ve 10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 8 parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayıp, daha sonra yassılaştırın ve aralarına nişasta serpiştirerek merdane yardımıyla açın.
- 2
Yağlanmış tepsiye hazırlamış olduğunuz yufkaların yarısını dizin. Üzerine doğramış olduğunuz turunçları yerleştirin. Geri kalan yufkaları da dizin. Kesme işlemini yaptıktan sonra eritilmiş yağı ılık olarak hamurun üzerine dökün.- 3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra fazla yağını süzün. Baklava pişerken toz şeker, su ve limon suyunu kaynatıp, fırından çıkan baklavanın üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL