Turunçlu Ev Baklavası

Turunçlu Ev Baklavası

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle kolayca yapabileceğiniz ve sofralarınıza lezzet katacak Turunçlu Ev Baklavası tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unun ortasını havuz şeklinde açarak, yumurta, tuz ve limon suyunu ekleyip soğuk su ile yoğurun. Mantı hamuru kıvamına geldiğinde yoğurma işlemini bırakın ve 10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 8 parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayıp, daha sonra yassılaştırın ve aralarına nişasta serpiştirerek merdane yardımıyla açın.
  • 2
    Yağlanmış tepsiye hazırlamış olduğunuz yufkaların yarısını dizin. Üzerine doğramış olduğunuz turunçları yerleştirin. Geri kalan yufkaları da dizin. Kesme işlemini yaptıktan sonra eritilmiş yağı ılık olarak hamurun üzerine dökün.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra fazla yağını süzün. Baklava pişerken toz şeker, su ve limon suyunu kaynatıp, fırından çıkan baklavanın üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...