Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın. Toz şekeri yumurta sarısı ile karıştırın. Un, irmik ve ayçiçek yağı yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu ekleyin. Dövülmüş antep fıstığını ilave ederek karıştırın.
Kare bir kalıbı yağlayarak, hazırladığınız hamuru içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine file antep fıstığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.