Şerbet için toz şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Limon suyu ve gül suyu ilave edip, ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Ayrı bir yerde nişasta, yoğurt ve tereyağını blender yardımıyla karıştırın. Safranı 1 yemek kaşığı sıcak suda rengi çıkana dek dinlendirip, nişastalı karışıma ekleyin.
Kabartma tozu ilave edip, oda sıcaklığında 35 dakika dinlendirin. Hamuru sıkma torbasına alıp, kızgın ayçiçek yağına spiraller şeklinde sıkın. Kızarınca ayçiçek yağından alıp servis tabağına çıkarın. Sıcak hamurların üzerlerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.