Taze Elma Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elmaların üzerine bir kapak açın ve içini oyarak boşaltın. Boşalttığınız elmaları küp küp doğrayarak kenara alın. Erittiğiniz Luna'yı kızdırın ve elma içlerini yüksek ateşte kavurmaya başlayın. Elmalar renk değiştirdikleri zaman içerisine ceviz içi, tarçın ve şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Elma içleri karamelize olduktan sonra oyduğunuz elmaların içerisine bu karışımı doldurup fırın tepsisine dizin.
Hamur için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun ve 10 dk dolapta dinlendirin. Daha sonra hamuru açıp ince şeritler halinde kesin ve elmaların üzerini bu şeritlerle kaplayın. Bu şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürüp toz şeker serpin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin.
Servis yaparken üzerine karamel sosu gezdirip servis yapın.
Taçlandıran Öneriler:
Elmaları kavururken içerisine bir adet portakal kabuğu rendesi ilave edebilirsiniz.
Ayrıntılar için tıklayınız
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri