Çikolatalı ve Fındıklı Biskoti

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, kakao ve karbonatı elekten geçirip kenara alın. Luna'yı ve şekeri mikserle çırpın. İçerisine yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Elediğiniz malzemeleri ilave edin. Son olarak iç fıstık ve damla çikolataları da ekleyerek hafifçe yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırarak baton haline getirin ve pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurtanın beyazını sürün ve önceden 195 derecede ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin. Pişen biskotileri 1 saat dinlendirdikten sonra 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Daha sonra fırının sıcaklığını 140 dereceye düşürün ve biskotileri 30-35 dk daha pişirin ve soğutun. Hazırlanan biskotiler daha sonra kapalı bir kapta muhafaza edilebilir.

    Taçlandıran Öneriler:
    Biskotilerinizin içerisine ekleyeceğiniz 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi farklı bir aroma yakalamanızı sağlayacaktır.

    Ayrıntılar için tıklayınız

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...