Ahududu Soslu Muhallebi
Pratik tarifi ile sofralarınıza renk katacak ahududu soslu muhallebi tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencereye sütü ve unu koyarak kısık ateşte topak olmayacak şekilde karıştırın. Toz şeker, nişasta ve vanilyayı katıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Diğer tarafta küçük cam kaseleri suyla ıslatıp bir kepçe yardımıyla muhallebiyi kaselere doldurun.
-
2
Kaseleri buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis tabaklarına ters çevirip çıkartın. Sos için, ahududu ve pudra şekerini mikserle karıştırarak sos kıvamına getirin. Muhallebiyi ahududu sosu ve dondurma ile beraber servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL