Bademli, Safranlı Muhallebi

Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır? Kolay tarifiyle işte bademli, safranlı muhallebi tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bademi bir kaba alın. Üzerine dört parmak geçecek kadar su ilave edin ve bir gece bekletin.

  • 2

    Ertesi gün suyunu süzüp kabuklarını temizleyin. 4-5 adet bademi kenara ayırıp kalanını blender'den çekin. Daha sonra bir kaseye alın.

  • 3

    Orta boy bir tencerede sadeyağ ile mısır ununu kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, 10 dakika karıştırarak pişirin.

  • 4

    Safran ve kakule ve Hindistan cevizi şekerini ekleyip karıştırın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp servis kaselerine pay edin.

  • 5

    Kenara ayırdığınız bademle ve evde olan kuru yemişlerle üzerlerini süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...