Bademli, Safranlı Muhallebi

Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır? Kolay tarifiyle işte bademli, safranlı muhallebi tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bademi bir kaba alın. Üzerine dört parmak geçecek kadar su ilave edin ve bir gece bekletin.
-
2
Ertesi gün suyunu süzüp kabuklarını temizleyin. 4-5 adet bademi kenara ayırıp kalanını blender'den çekin. Daha sonra bir kaseye alın.
-
3
Orta boy bir tencerede sadeyağ ile mısır ununu kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, 10 dakika karıştırarak pişirin.
-
4
Safran ve kakule ve Hindistan cevizi şekerini ekleyip karıştırın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp servis kaselerine pay edin.
-
5
Kenara ayırdığınız bademle ve evde olan kuru yemişlerle üzerlerini süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL