Damla Sakızlı Kaymaçina

Damla sakızlı kaymaçina, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Damla sakızını derin dondurucuda 15 dakika bekletip, dövün. Sütü bir - iki taşım kaynatıp soğutun. Yumurtaları bir kaba alıp çırpın. Sütü ilave edip şeker eriyene dek çırpmaya davam edin.

  • 2

    Karışıma azar azar süt ekleyip iyice çırpın. Vanilya ve damla sakızını katın. Karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırın. Kapları, içine kaynar su koyduğunuz büyük bir fırın kabına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...