Dondurmalı Kazandibi
Sıcak ramazan akşamlarında dondurmayla tüketebileceğiniz nefis bir tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuğu 35 dakika süreyle haşlayın. Diğer taraftan süt, krema ve toz şekeri bir tencereye alarak ocağa oturtun. Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp blendere koyun.
-
2
Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin. Birlikte çektikten sonra yeniden ocaktaki süte ilave edin. Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin.
-
3
2-3 dakika daha pişirip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın. Daha sonra uygun bir tepsiye bir parmak kalınlığında döküp, yayın.
-
4
Tepsiyi ocak üzerine koyup yüksek ateşte muhallebinin altı iyice karamel rengini alana kadar pişirin. Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin pişmesini sağlayın.
-
5
Kazandibini 1 gün süreyle buzdolabında soğumaya bırakın. Servis için kare şeklinde kesip tabaklara alın. Üzerine arzunuza göre dondurma ekleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL