Dondurmalı Kazandibi

Dondurmalı Kazandibi

Sıcak ramazan akşamlarında dondurmayla tüketebileceğiniz nefis bir tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuğu 35 dakika süreyle haşlayın. Diğer taraftan süt, krema ve toz şekeri bir tencereye alarak ocağa oturtun. Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp blendere koyun.
  • 2
    Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin. Birlikte çektikten sonra yeniden ocaktaki süte ilave edin. Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin.
  • 3
    2-3 dakika daha pişirip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın. Daha sonra uygun bir tepsiye bir parmak kalınlığında döküp, yayın.
  • 4
    Tepsiyi ocak üzerine koyup yüksek ateşte muhallebinin altı iyice karamel rengini alana kadar pişirin. Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin pişmesini sağlayın.
  • 5
    Kazandibini 1 gün süreyle buzdolabında soğumaya bırakın. Servis için kare şeklinde kesip tabaklara alın. Üzerine arzunuza göre dondurma ekleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...