Fincanda Güllaç

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile sofralarınıza tat katacak fincanda güllaç tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sütü bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynayınca içine toz şeker katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Daha sonra ılınmaya bırakın. Güllaç yapraklarından birini düz bir zemine serin ve üzerine süt serpin. Hafif yumuşaması için bez örtünün üzerine alın.
  • 2
    Diğer güllacı da aynı şekilde hazırlayın. Hafif yumuşayan güllaç yapraklarını dörde bölüp, toplam 8 parça elde edin. Her parçayı geniş ağızlı Türk kahvesi fincanlarının canlarının içine yerleştirin.
  • 3
    Ortalarına cevizi paylaştırın ve fincanın dışına taşan kısımları üzerine kapatın. Fincanları ters çevirip, servis tabağına çıkarın. Kalan sütü tekrar ılıtıp, üzerlerine gezdirin. Sütünü çektikten sonra toz antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.