Höşmerim

Höşmerim, geleneksel Türk mutfağının enfes bir tatlısı!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sütü bir tencereye alıp sürekli karıştırarak, unu azar azar ekleyin. Çırpılmış yumurtayı karışıma ilave edin. Toz şeker, irmik ve tuzsuz lor peynirini de ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve servis tabağına boşaltın.
  • 2
    Bademleri yarım saat sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun. Ayçiçek yağı bir tavaya alıp bademleri içine atın ve hafif pembeleşene kadar kavurun. Kağıt havlu üzerine alarak yağının süzülmesini sağlayın. Tatlının üstünü bademlerle süsleyerek, buzdolabında 1 saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.