Kakaolu erişte için yumurta ve kakaoyu derin bir kaba alın. Kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar un ve su ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 2 saat dinlendirin.
Daha sonra oklava yardımıyla yarım cm kalınlığında açın ve 2 parmak genişliğinde enlemesine uzun şeritler kesin. 3-4 adet şeridi üst üste koyun ve kibrit çöpü kalınlığında kestikten sonra kurutun.
Sıvı yağda çevirerek kızartın ve soğuması için bir kenara alın. Muhallebi için sütü bir tencereye alın ve içine un, nişasta, toz şeker ve krema katıp, koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamına geldiğinde kupların yarısına kadar doldurun. Üzerine kakaolu erişte ve file badem serpin. Kalan muhallebiyi kuplara pay edip, kalan kakaolu erişte, file badem ve çilekle süsleyin. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.