Kakuleli Papatya

Şık sunumuyla çay saatlerinize ya da özel davetlerinize zarif bir dokunuş katacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hindistan cevizi, süt, toz şeker, mısır nişastası, un ve tereyağını tencereye alın. Ocağa oturtup, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alıp, kakuleyi ekleyin. İyice yedirene kadar karıştırın. Küçük boy kaseleri hafifçe yağlayın. Karışımı kaselerin yarısını dolduracak şekilde pay edin. Üzerlerine kakao ve antep fıstığı serpin.
  • 2
    Kalan muhallebiyi de üzerlerine pay edin. Çilek sosu için reçel, su ve mısır nişastasını orta hararetli ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp, iyice ezin. Süzgeçten geçirip, ılınmaya bırakın. Servis tabaklarına gül suyu döküp, çilek sosu gezdirin. Kaseleri servis tabaklarına ters çevirip, soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.