Kayısı Soslu Yaz Tatlısı

Kayısı Soslu Yaz Tatlısı

Kayısı soslu yaz tatlısı, yaz için ferahlatıcı ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İrmik, süt, toz şeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koyulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin. Karışımı ıslattığınız kek kalıbına boşaltın.
  • 2
    Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Sosu için, çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları tencereye alın. Mısır nişastası, tarçın ve pudra şekerini ekleyin. Hafif koyu kıvam alana kadar pişirip, soğumaya bırakın.
  • 3
    Süzgece alıp, süzdürün. Tatlıyı buzdolabından alarak dilimleyin. Üzerine sosu gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...