Kayısı Soslu Yaz Tatlısı
Kayısı soslu yaz tatlısı, yaz için ferahlatıcı ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İrmik, süt, toz şeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koyulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin. Karışımı ıslattığınız kek kalıbına boşaltın.
-
2
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Sosu için, çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları tencereye alın. Mısır nişastası, tarçın ve pudra şekerini ekleyin. Hafif koyu kıvam alana kadar pişirip, soğumaya bırakın.
-
3
Süzgece alıp, süzdürün. Tatlıyı buzdolabından alarak dilimleyin. Üzerine sosu gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL