Kayısılı Muhallebi

Kayısılı Muhallebi

Kayısılı muhallebi, ferahlatıcı ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un ve toz şekeri tereyağında pembeleştirin. Ocaktan alarak, azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun. Boza kıvamına gelene kadar pişirin.
  • 2
    Ocaktan alarak mikserle 5-10 dakika çırpın. Kuplara pay ederek, soğumaya bırakın.
  • 3
    Kayısılı karamel için, çekirdekleri çıkarılmış bütün haldeki kayısıları toz şekerle pişirin. Tarçın, ceviz ve kuru üzümü ilave ederek karıştırın.
  • 4
    Karışımdan 1-2 yemek kaşığı alarak kupların üzerine yerleştirin. Dondurma ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...