Kayısılı Muhallebi
Kayısılı muhallebi, ferahlatıcı ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un ve toz şekeri tereyağında pembeleştirin. Ocaktan alarak, azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun. Boza kıvamına gelene kadar pişirin.
-
2
Ocaktan alarak mikserle 5-10 dakika çırpın. Kuplara pay ederek, soğumaya bırakın.
-
3
Kayısılı karamel için, çekirdekleri çıkarılmış bütün haldeki kayısıları toz şekerle pişirin. Tarçın, ceviz ve kuru üzümü ilave ederek karıştırın.
-
4
Karışımdan 1-2 yemek kaşığı alarak kupların üzerine yerleştirin. Dondurma ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL