Kazandibi

Kazandibi

Kazandibi, klasik Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sütü tencereye alın. Yarım çay kaşığı tuz ve toz şekeri ekleyip, karıştırın. Kaynamaya bırakın. Un, nişasta ve pirinç ununu da ayrı bir kapta karıştırın. Kaynayan sütten bir kepçe alıp, bu karışıma ekleyin. 1 kepçe suyu ilave edin. Daha sonra bu karışımı tencereye yavaş yavaş ekleyin.
  • 2
    Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Muhallebi koyu bir kıvam alınca, ocaktan alın. Sıcakken yayvan bir tepsiye döküp, ocağın üstüne alın. Kuvvetli ateşte, tepsiyi sürekli çevirerek pişirin. Dibi hafifçe tutan tepsiyi ocaktan alıp, kenarda 3-4 saat soğutun. Kare biçiminde kesip, kızaran tarafları üste gelecek şekilde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...