Keşkül

Keşkül

Keşkül, sade ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın. Başka bir kapta nişastayı, çok az suyla açın. Üzerine yumurta sarıları ve vanilyayı ekleyip çırpın. Bu karışımı, yavaş yavaş ve incecik akıtarak, kaynayan süte ekleyin.
  • 2
    5 dakika sonra üzerine, kavrulup kabukları soyulmuş ve çekilmiş bademleri koyun. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı servis kaselerine doldurun. Ilındıktan sonra, buzdolabında bir süre bekletin. Soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...