Karamel için toz şeker ve suyu küçük bir sos tavasına alıp, hiç dokunmadan kenarlarından şekerin erimesini bekleyin, gerektiğinde tavayı hafifçe sallayın. Karışım hafifçe esmerleştiğinde 6 adet krem karamel kabına paylaştırın ve soğumaya bırakın.
Muhallebi için sıcak süte toz şeker ve vanilya özütünü ekleyip, toz şeker eriyene kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Sütlü karışımı çorba kaşığı yardımıyla yavaş yavaş yumurtaya ekleyin ve çırpmaya devam edin. Karışımı fırın kaplarına paylaştırın.Geniş bir tepsiye kapları yerleştirin. Tepsiye, kapların yarısına gelecek kadar sıcak su koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin. Servis yaparken bıçakla kapların iç kısmının kenarından geçin. Servis tabaklarına ters çevirip dikkatlice çıkarın ve servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.