Süt Tatlısı
İftardan sonra hafif bir tatlı olsa iyi giderler diyorsanız, bu tarifimiz tam size göre! Kolay yapımı ve lezzetli sunumuyla süt tatlısı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir su bardağı süt, semolina unu veya irmik, nişasta, şeker, yumurta, limon kabuğu ve vanilyayı geniş bir kaba alıp iyice karıştırın.
-
2
Kalan sütü kaynatmadan ısıtın ve ocaktan alın. Isınan sütten 1 kepçe dolusu nişastalı karışımın içine karıştırarak ilave edin. Aynı işlemi 4-5 kez tekrarlayın.
-
3
Bu kez nişastalı karışımı karıştırarak sütün içine dökün. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Ve fırın kabına doldurun. Üzeri için tüm malzemeyi karıştırın ve fırça yardımı ile tatlının üzerine sürün.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin. Tarçın ve pudra şekeri serpip soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri